February 01, 2012

"Geltonieji" keksiukai su sviestiniu/šokoladiniu kremu


Keksiukai - mažas asmeninis tortukas :) Šie maži fainuoliai turi kažką nuostabaus, kas verčia šypsotis :) O jų rūšių įvairovėje nesunku pasiklysti. Šį kartą siūlau išbandyti gan paprastą bet labai gardų "Geltonųjų" keksiukų  su sviestiniu/šokoladiniu kremu receptą. "Geltonaisiais" keksiukai praminti dėl auksinai geltonos spalvos kurią priduoda papildomi kiaušinių tryniai, neapsigaukite, tryniai keksiukams priduoda ne tik spalvą bet ir sodresnį turtingesnį skonį, tad be jų kepinys būtų visai kitoks. Mano namuose jis nepaliko abejingų ir manau džiugins mus dar ne kartą :) Keksiukai idealiai tinka prie arbatos šaltiems žiemos vakarams.

Keksiukai:
  • 195 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 1 ½ a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • 113 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2 kiaušinio tryniai
  • 120 ml grietinės
Kremas:
  • 50 g juodo šokolado
  • 3 a.š. kakavos (be priedų)
  • 150 g sviesto (ne riebalų mišinio, ne mažiau 80% riebumo)
  • 160 g cukraus pudros (išsijotos)
(a.š. - arbatinis šaukštelis)

---
Bent pusvalandį prieš pradedant gaminti visus produktus išimkite iš šaldytuvo ir pan. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Įkaitinti orkaitę iki 177° C.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinį, trynius ir grietinę. Viską išsukti iki kol masė taps vientisa.

Tešlą išpilstyti į kepimo formas išdėliotas popieriniais „krepšeliais“ (aš naudoju 5cm "krepšelius", išeina 12 keksiukų). Kepti apie 20-25 min. arba kol įsmeigus dantų krapštuką jis lieka švarus.

Prieš dedant kremą keksiukus reikia atvėsinti iki kambario temperatūros.

Kremas
Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje, atvėsinti iki kambario temperatūros. Sviestą išsukti iki kreminės konsistencijos, sudėti cukrų, kakavą ir vėl gerai išsukti. Supilti šokoladą, išmaišyti ir sukti iki kol kremas taps vientisas bei švelnus.

Konditeriniu maišeliu išspauskite kremą ant keksiukų arba tiesiog užtepkite šaukštu.
---

Skanaus ir gerų nuotaikų virtuvėje ;)

Originalus receptas iš svetainės joyofbaking.com

No comments:

Post a Comment