December 14, 2011

Origami žvaigždutės

Kalėdos man visada buvo pati didžiausia ir laukiamiausia metų šventė. Ir ne tiek dėl dovanų, kiek dėl tos nuostabiai jaukios šventinės atmosferos. Vos tik parduotuvės vėlinių žvakes pakeičia kalėdiniais papuošimais mano smegenys tarsi persijungia į žiemiškų dekoracijų režimą :) Nuo pat mažų dienų Kalėdas namuose skelbdavo mano sumeistrauti papuošimai. Bet kasmet jau Gruodžio pradžioje laukia ilgas pasiruošimo procesas, pastaraisiais metais pramintas "googlinimu". Kasmet tas pats klausimas: Kaip kūrybingai ir neišlaidaujant susikurti šventinė aplinką? Praeitais metais atradau kaiką, kas gerokai pagelbėjo šioje užduotyje. Mažas ir paprastas, bet labai mielas ir smagus popierinis niekutis - origami žvaigždutės. Jos papuošė ne tik mano namus, bet ir iškeliavo džiuginti kitų pasislėpusios tarp dovanų jų dėžutėse. Visi liko patenkinti ir sudominti tokia naujove :) šiemet dalinuosi savo atradimu su kitais. Smagu, kad kaikas jau užsikrėtė "žvaigždutėmis" ir jos tyliai užkariauja vis daugiau namų :)
Taigi "susukau" tokia video pamoką. Tikiuosi bus pakankamai suprantama, o jei kils klausimų visada stengsiuosi pagelbėti ;)


Maždaug 1,5cm skersmens žvaigždutei pagaminti reikia 1cm pločio ir 26cm ilgio popieriaus juostelės. Geriausiai tinka 80 g popierius, arba tiesiog paprastas dvipusis spalvotas popierius. Galima rinktis ir margą popierių, šiuo atžvilgiu taisyklių nėra :) internete galima rasti ir specialaus popieriaus, jis būna jau supjaustytas, bet manau neverta mėtyti pinigų ypač jei tai tik vienkartinis užsiėmimas.

O šių lankstinukų panaudojimas yra pakankamai platus, tai riboja tik jūsų fantazija :) Ar sukabintos kaip girlianda, ar tiesiog supiltos į stiklainį jos atrodo gerai visur. Beje šias mažyles taip pat naudoja ir papuošalams.
Linkiu sėkmingo lankstymo ir kūrybingų minčių ;) o pabaigai noriu įspėti, šis užsiėmimas labai užkrečiantis ir plinta oru :)

5 comments:

  1. kaip paprasta ir gražu, ačiū už idėją :)

    ReplyDelete
  2. Superinė ideja :) Butinai išbandysiu :)

    ReplyDelete
  3. Aš irgi buvau radus šias žvaigždutes, iš Simetrijos blogo apie origami ;)

    ReplyDelete
  4. Kaip fainai :] Aciu uz ideja.. Taip lengva , papraste bet begalo grazu :)

    ReplyDelete
  5. Amazing stars! thank you for tutorial :)

    ReplyDelete