Tolstančios vasaros nuotykiai dar ilgai išliks atmintyje ir
gausybėj nuotraukų, bet apie juos kiek vėliau ;) o dabar, kai už lango su visu
arsenalu užgriuvo ruduo, o manuose radiatoriai vis dar nedžiugina šiluma, atėjo
metas kurti orkaites ir pildyti namus gardžiais aromatais bei jaukia šiluma.
Esu užkietėjusi sušalelė ir kai namuose temperatūra nukrenta iki 20 laipsnių
prasideda mano šaltasis periodas. Tada tenka griebtis visokių būdų šildytis.
Vienas mano mėgstamiausių – kepiniai. O nesibaigiantys receptai internete
verčia vis ilgiau užsibūti virtuvėje, kur šilta ir jauku :) Prieš porą mėnesių
akimis nardydama po sausainių lentynas parduotuvėje pamačiau kaiką kas
suintrigavo, sausainiai su baltuoju šokoladu ir spanguolėmis. Nusipirkom,
paragavom ir kitą dieną jau narsčiau internete ieškodama tokio recepto.
Galiausiai nusprendžiau paeksperimentuoti ir į standartinę amerikietiškų
„Chocolate chip“ sausainių tešlą pridėjau balto šokolado ir džiovintų
spanguolių. Prikepiau nemažą krūvą sausainių, maniau dviese valgysim juos kokią
savaitę. Bet po poros dienų neliko nei vieno :) eksperimentas pavyko, receptas
užfiksuotas. Prieš porą dienų išbandžiau kitą labai panašų receptą, tik šį kart
su pienišku šokoladu ir riešutais. Taipogi nenuvylė ir šiandien jų aromatas vėl
sklando namuose :) o receptu dalinuosi su jumis ;)
Produktai:
290g miltų
150g cukraus
150g rudo cukraus
2 kiaušiniai
230g sviesto (kambario temperatūros)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
+
priedai pagal skonį -
riešutai, šokoladas, džiovinti vaisiai ar pan.;
jei patinka cinamonas, vanilė, anyžiai, gvazdikėliai ar
kitokie prieskoniai
Paruošimas:
Sviestą ištrinti su abiejų rūšių cukrum, supilti išplaktus
kiaušinius. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais bei prieskoniais.
Maišant į sviesto, kiaušinių ir cukraus mišinį po truputi dėti miltų mišinį.
Viską gerai išmaišyti kol taps vientisa mase. Riešutus, šokoladą ar kitus
priedus susmulkinti ir mediniu šaukštu į maišyti į tešlą. Masę kabinkite
šaukšteliu ir dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Nedėkite
labai arti vienas kito, nes kepdami sausainiai išsilydys ir gali sulipti į
vieną didelį sausainį :) Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 8-12 min., arba
kol gražiai paruduos. Iškeptus palikti ataušti, nes kol karšti labai minkšti ir
lengvai „plyšta“.
Keli patarimai:
Rūdą cukrų galima pakeisti paprastu, bet rudas duoda tam
tikrą malonią tekstūrą. Kuo riebesnį sviestą naudosite tuo trapesni bus
sausainiai. Kiaušinius geriausiai naudoti kambario temperatūros, tad prieš
gaminant juos kartu su sviestu palaikykite išėmę iš šaldytuvo. Šokoladą
smulkinti geriau atšaldytą, nes sušilęs jis tiesiog tepliosis.
Šis receptas geras ir tuo jog nereikalauja kiek keistų ar
mums ganėtinai neprieinamų produktų kurių neretai pasitaiko amerikietiškuose
receptuose. Produktai pakankamai paprasti, o priedus galima pasirinkti pagal
skonį, taigi visu bus patenkinti :)
Skanaus ir šiltų bei aromatingų vakarų :)
No comments:
Post a Comment