October 18, 2012

Saldi dovana

Mintis apie blogo rašymą sukosi galvoje ne vienus metus, tačiau vis pritrūgdavo kažkokio rimtesnio postūmio. Ir štai vieną gražią dieną bibliotekoje akys užkliuvo už knygos gražiu viršeliu (turiu pripažinti man tai dažnai būna sveriamasis argumentas renkantis knygas) ant kurio puikavosi Eifelio bokštas, romantiškas bučinys ir mielu, raitytu šriftu užrašytas pavadinimas  "Mažoji anglė Paryžiūje". Knygą tiesiog "ryte suryjau", tai buvo tikra istoriją apie moterį pradėjusią rašyti blogą ir tai kaip jis įtakojo jos gyvenimą. Ši knygą ir buvo tas postūmis.
Tiesa turiu pripažinti, kad nesu itin pareiginta "blog'erė" ir nerašau taip dažnai kaip norėtusi, o ir kitus blogus skaitau rečiau nei vertėtų. Tad vieną dieną pamačiusi komentarą iš žmogaus kurio kūrybą žaviuosi jau kuris laikas, buvau begalo maloniai nustebinta. Gavau nuostabią ir labai mane atitinkančią (esu keksiukų maniakė) dovaną iš "Margi dalykai" (gėda, bet autorės tikrojo vardo nežinau, visada žinojau ją tik slapyvardžiu).


Dovana keliauja po blogus, džiugina jų kūrėjus ir skatina dalintis šiuo džiaugsmu bei sužinoti daugiau apie blogo autorių. Su dovana keliauja ir kelios užduotys:

1.  Padėkoti  apdovanojimą skyrusiam asmeniui.
2. Savo blog'e įdėti nuorodą į apdovanojimą skyrusio tinklaraštininko dienoraštį.
3. Patalpinti apdovanojimo logotipą savo blog'e.
4. Paskirti apdovanojimą 10- čiai tinklaraščių su nuorodomis į juos. (nesinori šios uždoties daryti paskubomis ir atmestinai, tad manau posakis "svarbu ne kiekybė, o kokybė" pateisins mano trumpesnį sąrašiuką)
5. Išsiųsti komentarus apdovanotiesiems.
6. Parašyti 7 faktus apie save

Kaip jau minėjau nesu itin stropi blogų skaitytoja, tad išrinti kam padovanoti šią dovaną nebuvo itin lengva. Tačiau pavyko išrinkti 5 blogus, kuriuose visgi lankausi ir kurie visada nuteikia pozytiviai ir įkvėpiančiai. Tad keksiukai keliauja pas:

Miusla už nuostabius kadrus ir galimybe pasigrožėti kitų laimės akimirkomis.
Savaitgalio rendez-vous už visus tuos kartus kai vos užsukus į šį nuostabų puslapį pradeda tysti seilė :)
Kristina Sabaite už nuostabius fantazijų pasaulius gimstančius jos iliustracijose. 
Greta Nieko sudėtingo už madingą inspiraciją.
Laura Cook On Strike už nepailgstantį kūribingumą. 

Visiems šiems blogams noriu palinkėti ir toliau džiuginti mus visus nuostabiais vaizdais, žodžiais ir, kad niekada nepristygtu įkvėpimo.  

Toliau pildant nurodymus reiktu dar pakalbėti apie save. Pripažinsiu šiuo atžvilgiu kalbos niekada nepristingu :) bet šįkart būsiu santūresnė ir bandysiu neišsiplėsti.

1. Kūryba yra mano gyvenimo variklis. Kasdien bandau sukurti kažką naujo, nesvarbu ar tai bus eksperimentas virtuvėje ar naujas modelino projektas.
2. Pagal specialybę esu reklamos (grafikos) dizainerė. Kažkada maniau, kad tai mano svajonių profesija, dėja atsidūrus šio verslo "virtuvėje" supratau, jog taip nėra.
3. Esu kontrastų žmogus. Begalo mėgstu švelniai rožinę spalvą ir mažus mielus padarėlius, bet taip pat žaviuosi šaunamasiais ginklais (esu visiškai prieš medžioklę ir smurtą) ir automobiliais.
4. Labai mėgstu gaminti maistą. Virtuvėje dažnai eksperimentuoju.
5. Mėgstu skaityti knygas. Turiu svajonę pati parašyti knygą.
6. Esu kino filmų maniakė. Dievinu spragintų kukurūzų kvapą kino teatre.
7. Svajoju išmokti japonų kalbą ir nuvykti į Japoniją.

Taigi bėgu rašyti savo apdovanotiems blogeriams apie dovaną. 
Širdingai dėkuju "Margi dalykai" už keksiukus ir prižadu, kad jei kada susitiksime realiai, pavaišinsiu realiais savo gamybos keksiukais ;)

Kurybingumo ir geros nuotaikos visiems blogeriams!