June 21, 2011

Nuostabūs atradimai

Neseniai, benardydama interneto platybėse, užtikau nuostabiai gaivų ir stilingą blog'ą. Joojoo dienoraštis persmelktas šviesa ir švelnumu. Nuostabūs autorės darbai: ranka atliktos iliustracijos, papuošalai ir aksesuarai, vis dar pildomas 33 sraigių projektas ir daugybė nuorodų į tai kas įkvepią šią nepakartojamą autorę. Užsukus į jos blogą visada apima švelni šiluma ir jaukumo jausmas, tarsi patekus į beprotiškai stilingą rojų. Tad nenuostabu, jog būtent ten atradau tai, ką visai rimtai galiu pavadinti geriausiu ir didžiausiu savo atradimu nuo flickr.com (šį puslapį atradau prieš maždaug pusketvirtus metus). Pinterest - vieta kur žmonės deda tai ką randa internete, kas jiems atrodo gražu ar įdomu. Galbūt tai nebūtų tokia puiki vieta jei ne tai, jog ten dedami dalykai yra tikrai verti dėmesio ir žodis "stilinga" čia tinka puikiai. Ten jūs galite susikurti savo virtualią "lentą", ant kurios seksite tai kas jums patinka. Visos nuotraukos internete, gali būti prisegtos jūsų lentoje, plius prisideda ir tiesioginė nuoroda į tą vietą kur radote tą paveikslėlį. Viska galima surūšiuoti pagal temas ar pan, tad organizuotumui čia taip pat yra vietos. Prisiregistravus galima pradėti "sekti" kitus vartotojus ir matyti ką jie deda ant savo lentos. Sako, jog žmonės ten ieško įkvėpimo planuodami vestuves, besiruošdami vakarėliui, beplanuodami pakeisti šukuoseną ir dar daugeliu atvejų. Visa tai kažkuo primena Twitter'į, tik labiau vizualinio pobūdžio. Vietoj begalinių nuorodų, čia matoma begalė vaizdų. Jau pirmą prisiregistravimo dieną, ten užsibuvau gerą valandą ir atsitraukti pavyko tik pasitelkus didžias pastangas. Visa tai smarkiai įtraukia. Bet jau po keletos minučių pajutau, kaip fantastišku greičiu atlekia gigantiškas įkvėpimas. Man tai riebus +.  Suskubau dalintis šiuo atradimu visomis priemonėmis. Jau ir šiame blog'e galite rasti mygtuką, kad patekti į mano profilį.

Viliuosi, jog ir jums tai bus naudingas atradimas :) Na, o jei sugalvosit prisijungti prie "lentos turėtojų", visada su malonumu pasidalinsiu savo atradimais ir paseksiu ką randate jūs ;)

June 02, 2011

Iš neturėjimo ką veikti

Viena tų (labai retų) dienų, kai tiesiog nežinai kur save padėti. Rimtų darbų imtis nesinori, nes žinai, kad šiandien nepabaigsi, o ryt jau nebus tam laiko. Smulkiems darbeliams nėra nusiteikimo ir apskritai visaip save teisini, kad tik nesiimti kokia naudingo darbo. O tinginiavimas irgi veikla. Sėdėti vietoje ir nieko neveikti man ko ne neįmanoma, pastaruoju metu netgi negaliu viena pažiūrėti filmo nepagriebus į rankas kokio rankdarbio ar pan. Kad ir ką besugalvočiau viskam atrodo nėra nuotaikos. Nevykusi diena... Tokias atvejais imuosi, iš pažiūros gan keistos, veiklos - konditerijos. Greitas pyragiukas iš to ką randu virtuvėje ir nuotaika jau geresnė. Tačiau po pusvalandžio vėl tas pats laiko tempimas. Puodai antrą kartą, į rankas jau nesiprašo. Tokiais momentais tenka dar kartą nusivilti šiuolaikine kompiuterinių žaidimų pasiūla. Kur ritasi ši rinka jei beveik visi žaidimai turi arba monstrus arba žiaurias žudynes. Net į tą pusę pažiūrėti nesinori. O kur dar popieriniai medžiai ir kampuotos galvos, daug mieliau į vaizdą žiūrėsiu iš vieno taško, bet matysiu gražiai nupieštus vaizdus, o ne sukinėsiuosi 360 laipsniu kampu po lyg iš popieriaus suklijuotas džiungles. Netgi interneto platybės atrodo per plačios, kai nežinai ko ieškai. Turiu pripažinti, jog nieko neveikimas rodos vargina labiau nei intensyvus darbas. Mano standartais diena dar tik įpusėjus, o miegas jau atrodo gan patraukliai. Turint omenyje, jog esu pilnai išsimiegojusi ir standartiškai miegot patraukiu gerokai po vidurnakčio, tokios mintys neatrodo tikėtinos.
Ir štai lieju savo nuobodžiavimo istoriją čia. Galbūt tikiuosi rasti bendraminčių, o gal tiesiog tempiu laiką... kad ir kaip ten bebūtų, gana.

Linkiu niekada nenuobodžiauti, juk tiek daug galima nuveikti. O jei ištiks tokia netikėta diena kaip man - išsikepkit pyragą! ;)


Štai tokį išsikepiau aš :)